keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Miten tää aukee?

Tämä päivä oli kyllä muita paljon helpompi.

Aamulla lähdimme puoli kymmenen aikaan liikenteeseen ja suuntanahan meillä oli jälleen kerran metro. Menimme tänään melkein yhden metro linjan pääteasemalle, joten matka-aika oli hieman pidempi kuin muina päivinä.

   Menimme kaupungin laidalla sijaitsevaan kouluun. Se muistutti aika paljon jo suomen kouluja, lukuun ottamatta sisäänpääsyllä sijaitsevaa turvatarkastus porttia. Ulkovaatteet veimme narikkaan, paitsi että emme saaneet numeroita vaan saimme itse viedä takkimme naulakkoon.

Kun olimme saaneet jättää takkimme naulakkoon ja olimme käyneet vessassa jatkoimme matkaa luokkahuoneeseen.
   Luokkahuoneessa meitä odotti U:n mallinen pulpetti rivistö. Jouduimme hetken aikaa odottamaan että opettajat saapuivat luokkaan, jonka jälkeen opettajat esittäytyivät meille ja meidän tuli esitellä itsemme (nimemme ja tulevaisuuden ammattimme).
 



Ensinmäiseksi meillä oli Venäjän oppitunti, jossa puhuttiin verbistä. Kaksi oppilasta olivat valmistaneet meille powerpoint esityksen ja toinen heistä oli opetellut jopa puhumaan suomea. Tehtävänämme oli täyttää englanniksi sanaristikko, joka piti sitten suomentaa.



Seuraavaksi meillä oli matematiikan tunti, jossa jakauduimme istumaan niin, että joka toinen oppilas oli suomalainen ja joka toinen venäläinen. Meidän tuli tehdä tehtäviä, jossa testattiin päättely kykyä, ei niinkään matemaattisia kykyjämme.



Viimeisenä  ja ehkä mielenkiintoisimpina tuntina, meillä oli fysiikkaa. Venäläiset oppilaat olivat valmistaneet meille esityksiä. Sokeripitoisuuden vaikutus -> sateenkaari esitys. Kananmuna pulloon palavan paperin avulla, soodalla ja viinietikalla ilmapallon täyttäminen sekä sooda + viinietikka = kaasulla kynttilöiden sammuttaminen.



 Kun esitykset olivat päättyneet ja kiitos/tuliais karkit jaettu niin pienen tauon jälkeen menimme syömään koulun ruokalaan johonka meille oli katettu kolmen ruokalajin ruoka jonka maut jakoivat mielipiteitä.






Minun mielstäni venäläinen kouluruoka oli todella hyvää. Vaikka pahalta tuntuu sanoa niin tämän päivän kouluruoka on ollu tämän koko reissun paras ruoka tähän mennessä.

Meidän varinainen ohjelmamme loppui koulu lounaaseen. Sen jälkeen meidän porukka erkaantui kukin omille teilleen.




Minä ja muutama muu suuntasimme takaisin metrolle ja lähelle hotelliamme. Menimme muutaman kaverin kanssa kauppakeskukseen pyörimään, mutta en löytänyt oikein mitään vaikka se paikka onkin suuri.

Jossain vaiheessa tulimme takaisin hotellille.



 Hetken hotellilla oltuani lähdin uudestaan kauppakeskukseen ja tällä kertaa löysinkin jotain, en kyllä itselleni vaan tyttärelleni. Siellä kiertelyn jälkeen haimme ruokaa ja tulimme takaisin hotellille.

Loppu ilta onkin mennyt raporttia ja blogia kirjoittaessa...ja ehkä hieman viiniä maistellessa.

Kohta taitaa vain kutsua sänky kun aamulla on kuitenkin herätys.

Joten kiitos kun luit!

~Laura & Janina~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teleportti vuoteen 2023

 Siitä on jo vuoden päivät kun viimeksi tänne kirjoittelin. On ollut niin paljon kaikenlaista, että energiaa ei ole vain tänne asti riittäny...